Asperge carpaccio

met gekarameliseerde eidooier en kruidendressing

Bereidingswijze

1. Schil de asperges en kook ze beetgaar (zeker niet te slap)
2. Leg van de kruiderij enkele decoratieplukken opzij en doe de rest in een blender, samen met de eetlepel suiker, azijn, sjalot en olie en maak het af met wat peper en zout
3. Snijd de asperges zeer dun (kaasschaaf of dunschiller) en leg ze dakpansgewijs op een bord nadat ze door de dressing zijn gehaald.
4. Scheid de dooiers en leg ze op de asperges. Bestrooi ze met rietsuiker en brand ze af met een gasbrander
5. Garneer het bord met gemengde sla en de kruiden


Ingredienten

24 asperges
12 eieren
50 gr rietsuiker
3 sjalotten
kervel
peterselie
bladselderij
1 dl witte wijn-azijn
2 dl arachide-olie
peper uit de molen en zout
1 eetl suiker
Gemengde sla voor garnering