Aspergepunten met spek

en broodkorstjes

Bereidingswijze

Schil de witte asperges met een dunschiller en snij de harde kontjes weg. Kook de groente op de gewone manier in zout, peper, suiker, boter en water.
Reken 12 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de stengels. Groene asperges hoeven niet geschild te worden en hoeven minder lang te koken dan de witte.

Saus: Hak de sjalotten fijn en laat ze met de witte wijn en het scheutje azijn inkoken. Pureer met een staafmixer. Voeg de room toe en klop de saus op met in stukjes gesneden koude boter. Houd de saus warm.

Bak de spekblokjes in een pannetje, samen met het in kleine blokjes gesneden brood in een klein beetje boter.
Snijd de gare asperges schuin in grote stukken en leg ze in de saus.

Verdeel ze over 12 borden. Schik het spek en het gebakken brood rondom. Garneer met plukjes kervel of ander decoratief groen.



Ingredienten


36 groene/ witte asperges 250 g. gerookte spekblokjes
6 sjalotten
100 g. boter
3 dl. room
3 dl. droge witte wijn
6 sneetjes wit brood in blokjes
1 scheutje azijn
12 toefjes kervel of ander sierlijk groen
peper en zout