Aspergequiche

met tomaatjes, mozzarella en basilicum

Bereidingswijze

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur. Schil de witte asperges en snijd een plakje van de onderkant. Snijd ook van de groene asperges een plakje van de onderkant. Snijd de witte en groene asperges in stukjes van 3-4 cm.  
  2. Kook de witte en groene asperges in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd intussen de blaadjes van de takjes basilicum in reepjes. Klop de eieren los met de kookroom. Voeg de basilicum met zout en peper naar smaak toe. Snijd de mozzarella in blokjes.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Verdeel de asperges met de tomaatjes en de mozzarella over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

    Per persoon: 515 kcal, 21 g eiwit, 35 g vet waarvan 20 g verzadigd, 27 g koolhydraten, 3 g vezels, 1,7 g zout en 140 g (bereide) groente per persoon

    Tip: Lekker met een frisse groene salade.

Ingredienten

  • 300 g witte asperges
  • 300 g groene asperges
  • 3 takjes basilicum
  • 200 ml kookroom
  • 150 g cherrytomaatjes 
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eieren
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g)
  • Benodigdheden: quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet