Asperges met beenham

en 'n zacht eitje

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
  2. Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.
  3. Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

    p.p. ± 515 kcal / 26 g eiwit / 18 g vet waarvan 9 g onverzadigd / 62 g koolhydraten

    Tip: Een zacht ei is een makkelijk variant op een gepocheerd ei. Toch liever een gepocheerd ei: breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Breek de eieren één voor één in een kopje en laat het ei voorzichtig vlak boven het kokende water in de pan glijden. Pocheer de eieren 3-4 minuten, tot het eiwit helderwit is en de dooier zacht.

Ingredienten

  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
  • 2 kg witte asperges, geschild
  • 4 eieren
  • 200 g beenham
  • 2 el platte peterselie, grof gesneden
  • 50 g roomboter