Bief met hazelnoten-salsa

met puree van aardappels en asperges

Bereidingswijze

 
1. Schil de aardappels en kook deze met wat zout gaar.
2. Schil de asperges en kook deze kort (beetgaar) in water met wat zout,
suiker, peper en boter.
3. Halveer voor de salsa de komkommer, schil hem, verwijder de
zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Doe ze in een schaal met de overige ingrediënten voor de salsa en vermeng alles goed. Zet opzij.
4. Verhit een grillplaat of een koekenpan met een stevige, vlakke bodem op hoog vuur en bak hierin de bief.
5. Maak van de gekookte aardappelen een mooie en gladde aardappelpuree met een stamper met de room of melk.
6. Dien de asperges en bief op met de hazelnotensalsa.






Ingredienten

 bief             2 stuks 
 extra vergine olijfolie, om te bestrijken
 zeezout
 versgemalen, zwarte peper

voor de cashewnotensalsa
grote komkommer 1 stuk 
 limoensap             4 el.
 vissaus                  1 el.
 fijne kristalsuiker     1 tl.
 geroosterde hazelnoten, fijngehakt
 een kleine handvol korianderblad, fijngesneden     
    rode chilipeper, fijngehakt
 asperges

voor de aardappelpuree
 aardappelen
 room of melk
 nootmuskaat