Gegrilde Limburgse asperges

met avocado en ei

Bereidingswijze

  1. Schil de witte asperges en snijd een plakje van de onderkant. Snijd ook van de groene asperges een plakje van de onderkant. Halveer de witte asperges in de lengte. Bestrijk de asperges dun met 2 el olijfolie.
  2. Kook de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en hak ze grof.
  3. Verhit de grillpan. Gril de asperges in 8-10 min. beetgaar. Snijd intussen de rode ui in dunne reepjes. Trek de bollen mozzarella in grove stukken. Halveer de avocado's, wip de pit eruit en verwijder de schil. Hak de peterselie fijn en halveer de limoenen.
  4. Leg de gegrilde asperges op 4 borden. Verdeel er de ui, de mozzarella en het ei over. Leg de avocado erbij. Besprenkel de salades met het limoensap en de rest van de olijfolie. Bestrooi ze met de peterselie en zout en peper naar smaak.

    Per persoon: 645 kcal, 17 g eiwit, 60 g vet waarvan 15 g verzadigd, 7 g koolhydraten, 6 g vezels, 1,0 g zout en 200 g (bereide) groente per persoon

    Serveertip: Lekker met stevig (desem)brood.

    Tip: Vervang voor een slankere salade de mozzarella door ricotta.

Ingredienten

  •  300 g witte asperges
  • 300 g witte asperges 
  • 1 rode ui  
  • 2 avocado's
  • 2 takjes peterselie
  • 1 limoen
  • 2 bollen (buffel) mozzarella (a 125g)
  • 3 eieren
  • 8 el olijfolie extra vierge
  • benodigdheden: grillpan