Mie met asperges

en zoetzure kip

Bereidingswijze

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen. 
  2. Verhit in een wok de olie. Roerbak de kipfilet in 3 min. bruin. Voeg de asperges en paprika toe en roerbak de groenten in 6-7 min. knapperig gaar.
  3. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de mie met de kip en groenten over 4 kommen. Strooi er de reepjes bosui over. 

    p.p. ± 620 kcal / 36 g eiwit / 14 g vet / 87 g koolhydraten / 7 g voedingsvezels 

    Tip: Vervang de kipfilet door runderreepjes of grote rauwe garnalen. Neem voor een vegetarisch gerecht blokjes tofu of vegetarisch gehakt.

Ingredienten

• 350g wokasperges wit en groen
• 125g eiermie
• 2 el wokolie
• 200g kipfilet, in reepjes
• 1 rode of gele paprika, in blokjes
• 100 ml zoetzure woksaus
• 1 bosui, in schuine reepjes