Romige aspergerisotto

met groene pesto

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot. Breng het bouillontablet met 1 liter water aan de kook.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 2 min. mee zonder te kleuren. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  3. Voeg de bouillon in 2 porties toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst 15 min.
  4. Voeg de kookroom toe en kook de rijst in nog 3-5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en laat 2-3 min. rusten.
  5. Verdeel de risotto over 4 (diepe) borden. Schep de pesto op de risotto en bestrooi met peper naar smaak.

    Per persoon: 585 kcal, 10 g eiwit, 30 g vet waarvan 12 g verzadigd, 67 g koolhydraten, 4 g vezels, 1,4 g zout en 95 g (bereide) groente per persoon 
     
    Tip: Voeg voor een extra hartige smaak 100 gebakken gerookte spekblokjes toe of bestrooi de risotto royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingredienten

  • 500 g witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1 groentebouillontablet
  • 300 g risotto
  • 250ml kookroom
  • 100 g groene pesto
  • 2 el olijfolie